Kumlama Makinası
Kumlama Makinası
Uygulama kabinleri toz boya uygulamasında verimli ve ekonomik bir işlem sağlanabilmesinde temel bir role sahiptir. Temel prensip uygulama kabininin toz boyanın dışarı kaçmasını önlemek amacıyla; olabildiğince kapalı, tabanca ve parça giriş açıklıklarının olabildiğince küçük olmasıdır.
 
Bu prensipler otomatik tesislerde etkili olarak uygulanabilir, ancak manuel sistemlerin yan duvarında operatörün boya atmasına izin verecek nispeten geniş bir açıklık bulunmalıdır.
 
Uygulama kabininin iç yüzeyi olabildiğince düzgün ve pürüzsüz olmalı, tozun birikebileceği çıkıntılar ve köşeler bulunmamalıdır.
 
Temizlik, kabin hava çekişi çalışırken, lastik bir cam sileceği ile kolayca yapılabilir.
 
Konveyör sistemi parçaların asılı olduğu askılar kabin üstünde bulunan bir yarıktan geçecek şekilde, kabin dışında hareket etmelidir. Bu düzenleme sadece toz boya kaçağını önlemekle kalmaz, daha önemlisi, konveyör zincirinin toz kaplanmasını önler. Birkaç kat pişmiş boya ile kaplanmış askıları temizlemek çok zordur. Kullanıldıktan sonra atılabilir askılar kullanmak daha ucuz ve tercih edilir olabilir.
 
Toz toplama havası kabinin dibinden çekilmelidir. Kabinin tabanı toz birikimini önleyecek şekilde, dipteki hava emme ağzına doğru meyilli olmalıdır. Gerektiğinde manuel bir tabanca ile rötuş yapabilmek veya az sayıdaki parçayı deneme amacıyla boyayabilmek için yan duvarda geniş bir kapak ya da sökülebilir bir panel bulunması tercih edilir.
 
Uygulama kabini, etrafa saçılan boyanın besleme sistemine geri döndürülmek üzere verimli olarak toplanmasını ve taşınmasını sağlamalıdır. Bu demektir ki, verimli bir çalışma için, kabin içinde dikkatle kontrol edilen bir hava akımı ön şarttır.
 
İdeal olarak, boya püskürtme alanında hava durgun olmalı, bu sayede tabancadan çıkış hızı ve elektrostatik kuvvetler toz boya taneciklerini parçaya taşıyan, tam bir kontrol sağlayabilmelidirler.
 
Ancak uygulama yapılan alan içinde dikkatle kontrol edilen bir hava akımı da bulunmalıdır. Bu kontrollü hava akımı kabindeki açıklıklardan parçaya, oradan da kabin tabanındaki hava çıkışına yönelmelidir.
 
Bu hava akımı çeşitli amaçlara hizmet eder:
• Kabin içindeki toz boya konsantrasyonu patlama sınırının (1 m3 hava içinde 10 gr. toz) oldukça altında tutar.
• Kabinde biriken toz miktarını azaltır ve toz boya geri kazanım sisteminin ilk safhasıdır.
• Bir sınırlama yaratarak, yangın durumunda sadece püskürtme alanının zarar görmesini sağlar.
• Kabin içinde negatif basınç oluşturarak, saçılan boyanın dış atmosfere sızmasını önler.
• Uygulama kabini civarının temiz kalmasını sağlar.
• Kabinden toz boya çıkışını engellediğinden, manuel uygulamalarda operatörlerin çalışabileceği temiz bir ortam sağlar.
 
 
 
 
:: Diğer Hizmetler + tüm hizmetleri gör
 
- Elektrostatik Toz Boya Depolama
- Elektrostatik Boya Fırınlama
- Elektrostatik Boya Tabancaları
- Filtre Toz Boya Toplayıcılar
- Toz Boya Geri Dönüşümü
 
 
Pro WEB